شاید تصور کنید پس از خرید بلیط هواپیما و رزرو هتل، تنها خردهکاریهایی مانند بستن چمدان باقی میماند. اما اگر حواستان به تاریخ گذرنامهتان نباشد، تمام حساب و کتابهایتان به هم خواهد ریخت.
اگر پاسپورت شما به مدت شش ماه پس از زمان خروج از کشور اعتبار نداشته باشد، سفر خارجی خود را کنسلشده بدانید. البته این مورد بیشتر در سفر به کشورهایی پیش میآید که نیاز به ویزا ندارند؛ چرا که وقتی برای دریافت ویزا به کنسولگریها مراجعه میکنید، اعتبار پاسپورت توسط آنها کنترل میشود. تمدید و شرایط گرفتن پاسپورت را در ادامه مطلب با هم می خوانیم.
مدارک لازم برای گرفتن پاسپورت شامل یک سری موارد مشترک میان بانوان و آقایان (برای کلیه متقاضیان) و یک سری مدارک جداگانه برای هرکدام از این دسته است. بنابراین تهیه موارد مشترک و مدارک اختصاصی مربوط به بانوان و آقایان برای گرفتن پاسپورت ضروری است. توجه داشته باشید که هنگام ارائه مدارک لازم برای پاسپورت در دفتر پلیس +۱۰، حضور شخص متقاضی (صاحب گذرنامه) در همه گروههای سنی الزامی است.
• اصل شناسنامه و کارت ملی و یا تاییدیه ثبت احوال برای کلیه متقاضیان دریافت پاسپورت
• ارائه اصل آخرین گذرنامه (در صورتی که هنوز معتبر است.)
• تصویر بیومتریک که در دفاتر پلیس+۱۰ انجام میشود. (موارد مربوط به تصویر بیومتریک در بخش بعدی بهطور کامل شرح داده شده است.)
• برای افراد زیر ۱۸ سال، اجازه محضری از سوی پدر و یا قیم قانونی ضروری است.
• افراد بالای ۱۵ سال ضمن حضور در دفتر، میباست شناسنامه عکسدار ارائه دهند.
• افراد زیر ۱۵ سال، برای اخذ پاسپورت باید دفترچه بیمه، گواهی اشتغال به تحصیل و یا گذرنامه عکسدار خود را تحویل ماموران صدور دهند.
• بازنشستگان نظامی که ۵ سال تمام از بازنشستگی آنها نگذشته است، باید از حفاظت یگان خود اجازه کتبی به همراه داشته باشند.
• بازنشستگان نظامی که ۵ سال تمام از بازنشستگی آنها گذشته میگذرد، میبایست اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان را ارائه دهند. (نیازی به ارائه گواهی از سازمان متبوع نیست.)
• نظامیهایی که هنوز مشغول کار هستند، باید نامه موافقت حفاظت یگان مربوطه را ابتدا به دبیرخانه اداره گذرنامه ارائه و پس از ثبت به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارائه کنند.
• برای متولدین خارج از کشور، ارائه مدرک نحوه ورود الزامی است.
حالا که شرایط گرفتن پاسپورت و مدارک لازم برای گرفتن پاسپورت را می دانید، بهتر است با جزئیات آن هم آشنا شوید.در ادامه با شپرک سیر همراه شوید تا از مطالب بیشتری راجع به تمدید گذرنامه مطلع شوید.
ارائه اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت صرفا هوشمند (کارت معافیتهای قدیمی فاقد اعتبار هستند.) و یا مجوز رسمی از سازمان وظیفه عمومی برای مشمولین .کسانی که برای تعویض کارت پایان خدمت یا معافیت قدیمی به هوشمند اقدام کرده باشند، بعد از گذشت ۲۴ ساعت از درخواست تعویض، میتوانند با ارائه برگه ثبت درخواست تعویض کارت به افسران گذرنامه مستقر در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی، درخواست صدور یا تعویض گذرنامه دهند.افراد بالای ۵۰ سال نیازی به همراه داشتن کارت پایان خدمت ندارند.آقایان دانشجو یا دانشآموز برای خروج از کشور میبایست نامه از محصل تحصیل خود دریافت و به سازمان نظام وظیفه عمومی تحویل دهند.
بانوان متاهل باید اجازه کتبی و محضری از همسر خود همراه داشته باشند.بانوان مقیم خارج در صورتی که همسر خارجی داشته باشند، برای درخواست پاسپورت دیگر به اجازه محضری همسر نیازی ندارند، همچنین اقامت با گذرنامه ایرانی قابل قبول است.بانوانی که همسر خود را از دست دادهاند، باید اصل گواهی فوت و یا اصل شناسنامه باطل شده همسر خود را نیز به همراه داشته باشند. اجازه محضری همسر یکی از مدارک لازم برای پاسپورت برای بانوان است.خانمهایی که از همسر خود جدا شدهاند، برای درخواست پاسپورت و برای اخذ گذرنامه باید اصل طلاقنامه خود را تحویل دهند.
با توجه به اطلاعات فوق قبل از رزرو تور یا بلیط خود به هرکدام از مقاصد خارجی لطفا از اعتبار تاریخ گذرنامه ی خود اطمینان حاصل کنید و سپس در زمینه رزرو هتل و تاریخ تور خود با کارشناسان ما در شاپرک سیر در تماس باشید.